The Safari-Guide testar regelbundet intressanta produkter, i Afrika. När turen kom till den nya kameran Minox DTC 1000 blev omdömet, inte så förvånande, mycket bra. DTC 1000 ärades med betyget ”Excellent”. 9 av 10, 9,5 av 10, 8 av 10 – ja på flera punkter visade sig Minox allroundkamera vara ett bra köp.

[blockquote source=”The Safari-Guide”]Overall Minox have once again produced an excellent trail camera that definitely improves upon their already excellent previous models. […] So in my opinion if you are looking for a tough, high quality trail camera, the Minox DTC 1000 is up there with the very best.[/blockquote]

– Hey, vänta lite här nu – vadå ”allroundkamera”?

I folkmun kallar vi ofta den här typen av kamera för ”åtelkamera”, mycket beroende på att de används för att fånga djur på bild och inte sällan i jaktsammahang. Men eftersom Minox DTC 1000 har en inbyggd funktion för att sända bilder via telefonnätet till 4 telefoner och 4 epostadresser så är den lika mycket en övervakningskamera, en säkerhetskamera, en kamera för att hålla uppdaterad status, en kamera som kan användas som en helt vanlig kamera och en kamera som manuellt kan slås över i nattläge. Kort och gott – Minox DTC 1000 är mer än en vanlig åtelkamera.

Läs The Safari-Guides test här: Minox DTC 1000 Trail Camera Review.

För att göra en lång historia kort, här är några exempel på vad man kan göra. Sätt in ett SIM-kort i DTC 1000 och ställ in vart bilder ska skickas när kameran fångar något på bild. Mottagare kan exempelvis vara tre mobiltelefoner och två epostadresser. Placera kameran på den plats som ska övervakas och slå på den i aktivt läge. Klart! Nu kommer DTC 1000 att sitta och vänta på att något händer framför den. Om inget händer så händer ingenting… Om någon bryter sig in i sommarstugan så vaknar DTC 1000 till liv och börjar fotografera och bilder skickas till telefonerna och epostadresserna – precis då det händer. Pling! säger det i tre telefoner och två datorer samtidigt, som får bilder på tjuven – även om kameran blir stulen. Det är liksom redan försent att stjäla kameran…

Vill du veta vad som händer på natten i ditt bostadsområde? Sätt ut Minox DTC 1000 och låt den filma. Du kommer bli förvånad av vad som döljs i mörkret.