Det tyska fågelskådarforumet Birdnet har testat Minox BL 8×33 HD. Testet är på tyska, men det framgår tydligt det många redan vet: BL 8×33 HD är en fantastisk kikare och kanske rentav No 1 för de som söker en pålitlig kikare för resor, fågelskådning, jakt, safari och fjällvandringar.

[blockquote source=”Birdnet”]Das auch für mich als Brillenträger brillante, bis zum Rand scharfe Bild mit hohem Kontrast begeistert auch im Morgennebel. Der mitgelieferte Okularschutz und die Wasserdichtigkeit lassen mit dem Glas auch im Regen ungetrübte Beobachtungen zu. Das Fernglas war immer einsatzbereit, die Glasflächen beschlugen nicht, auch nicht nach einer wohlverdienten Rast zum Aufwärmen[/blockquote]

Serien Minox BL HD är den värdiga efterträdaren till BL-serien. Ingenjörerna på Minox i Wetzlar skapade för ett par år sedan en serie högkvalitativa kikare med fantastiska egenskaper som redan då vann priser och fick ett varmt mottagande bland jägare, fågelskådare och andra mycket kräsna målgrupper. Men, det gick att förbättra serien ytterligare, tyckte man. Därför uppgraderades BL till BL HD och fick ännu bättre optikska element. Succén lät inte vänta på sig. Bland annat tyckte Best Binoculars Review att BL 8×33 HD var värd i princip full pott i nästan alla kategorier. Men å andra sidan så är det inte så konstigt eftersom det är en kikare som har skapats av experter på optik, ett företag som är legendariskt sedan 1930-talet, och att BL HD-serien dessutom helt och hållet tillverkas i Tyskland.

Läs mer: Im Test: MINOX BL 8×33 HD

 

Relaterat: