Stanley Cup-pokalen i Valbo = sant! Bilder från Nickback Arena, söndagen den 12 augusti 2018, då Stanley Cup-pokalen kom på besök och Nicklas Bäckström firades i sin hemmaarena. Med sitt Washington Capitals vann Nicklas Bäckström Stanley Cup och därmed fick den åtrådda pokalen komma till Valbo.

The homecoming of Backstrom

Nicklas Bäckström fostrades i Valbos ishall som numera bär sitt namn efter den världskända spelaren – Nickback Arena. Eller för att beskriva det med Nicklas egna ord: ”-Jag växte i princip upp i hallen. Det var skola, ishallen – och kanske lite läxor…”. När Washington Capitals säkrade segern i NHL:s slutspel, Stanley Cup, stod det klart att den kanske mest fotograferade pokalen skulle komma till Valbo. Och naturligtvis bars den in av Nicklas själv under publikens jubel. Och ishallen, Ja den var förstås fullsatt den här dagen.

Stanley Cup-pokalen i Valbo – HiTi fotoskrivare på plats

Efter en ceremoni där bland annat en stor bild på Nicklas avtäcktes i taket så fick tillresta chansen att låta sig fotograferas med hockeystjärnan och Stanley Cup-pokalen i Valbo. Och intresset var enormt. Det kanske dröjer länge innan den lilla ishockeyföreningen i utkanten av Gävle får samma chans igen. Eller så händer det redan nästa år. På plats fanns även fotoskrivare från HiTi Digital som skrev ut fotografierna från isen. Och inte nog med det. Med den fiffiga funktionen som finns i skrivarna fick man även med sig Nicklas autograf som hade digitaliserats. Man kan nämligen göra så, att man lägger in precis vad som helst i skrivarens minne – och det följer med i utskriften. Man kan lägga in en logotyp, en text, en egendesignad ram – i princip vad som helst. Perfekt för evenemang, företag, temaparker m m. Bilder med egen ram har i flera år använts under Sveriges största ishockeyevenemang för barn – Iskampen.

Teamet på plats

Uppdraget att filma och fotografera den stora händelsen för Valbo Hockey gick till Fleximedia som producerar reklamfilm, reportage, intervjuer, stillbildsfoto m m. Fleximedia jobbar med föreningar, företag och organisationer – stora som små. Bland uppdragsgivarna finns bland annat Coop, Tierp Arena, Tailor Events och Tierp Hockey. För Valbo Hockey utfördes stillbildsfotografering med pokalen, utskrift av fotografier på plats samt filmreportage under dagen då Icebreakers kom på besök och mötte Valbo Hockeys A-lag.

Stanley Cup-pokalen – Ladda ner din bild

Var du med? Då vill du nog ha bilden sparad så den kan läggas upp på Instagram, Facebook m m. Du måste dock själv leta fram bilden på dig själv. Bläddra i albumet tills du hittar din bild. Klicka på den för att få upp den på skärmen och högerklicka sedan för att spara ner bilden i hög upplösning.

Notera att du har givit ditt medgivande till fotografering eftersom du frivilligt har ställt dig framför kameran. Inga personuppgifter utöver fotografiet har lagrats i någon databas.

 

Uppdatering, juli 2021

Vi har nu tagit bort alla bilder från galleriet eftersom de tar upp för mycket plats. Bilderna finns dock lagrade offline.