Veho Duopod – ett eller två stativ?

Veho Duopod är inte ett stativ – det är två stativ. Ett stativ + ett stativ till. Det är liksom som ett stativ men så är det ett till – ovanpå. Om man vill kan man använda det ena stativet som ett vanligt trebensstativ. Eller så använder man det andra stativet som ett enbensstativ. Eller så sätter man ihop bägge så det blir ett dubbelt stativ. Ungefär. Veho kallar det för duöpod – med prickar ovanför o:et.  Två prickar.

Veho Duopod

Använd Veho Duopod separat eller i kombination

Handstativet har en vanlig stativgänga på 1/4″ och passar således alla kameror med ”vanlig” stativgänga. Med andra ord kan det användas med vilken kamera som helst. Huvudet är en kula som kan tiltas åt vilket håll som helst och. Stativet är dessutom justerbart i längden, det vill säga att man kan ”skjuta ut” det och alltså göra det kortare eller längre. Handstativet fungerar således perfekt som så kallad ”selfiepinne”. Handtaget har en behagligt gummerad greppvänlig yta så man inte riskerar att tappa den.

Benstativet är även det justerbart i längden. Benen går att ställa i olika höjd med ett enkelt klick. På toppen av benstativet sitter en vanlig 1/4″ stativskruv – alltså en helt vanlig skruv för praktiskt taget varenda kamera på marknaden. eftersom benstativet egentligen är ett vanligt stativ så kan det användas just som ett sådant. Det fiffiga med Veho Duopod är att de bägge delarna kan kombineras ihop. Handstativet skruvas på benstativet och – Vips! – så har man gjort ett stativ av två. Veho Duopod är då ett stativ, eller två…

Enkel att använda

Duopod har känsliga delar, såsom skruvar och kula, av metall för längsta tänkbara livslängd. Och den är så enkel att använda att man inte ens behöver en manual. Det är bara att skruva på och börja använda. Det följer även med en liten förvaringsväska som skyddar Duopod när den inte används.

Se även: Tillbehör och extrautrustning för actionvideokameror