I grunden är Back-Bone H6PRO en vanlig GoPro Hero 6 Black. Men den är ombyggd – för att man ska kunna välja vilken optik man vill ha. Med andra ord så är det en GoPro för valfri optik. Det betyder att man kan sätta på en fisheye, en vidvinkel, en tele eller en makro. Man kan i stort sett välja själv. Vill man ha en lins med skärpedjupskontroll så går det bra. Vill man montera en Nikon- eller Canon-lins så går det också bra – man sätter bara på en adapter. Det här betyder att man kan sätta på i stort sett vilket varumärke som helst – på en GoPro!

En GoPro för valfri optik

Så det är med andra ord sant att säga: Back-Bone H6PRO – en GoPro för valfri optik. Och eftersom det bara är optiken som skiljer sig och att det alltså är en vanlig GoPro i botten så fungerar allt som vanligt. Man kan förstås styra kameran med sin smartphone eftersom det som vanligt finns WiFi i kameran. Och det finns väldigt många tillbehör som fungerar – allt från GoPro. Man kan till och med ta bort IR CUT-filtret väldigt enkelt vilket gör kameran känslig för IR-ljus. Därmed kan IR-optik användas.

en GoPro för valfri optik

Back-Bone H6PRO är en GoPro för valfri optik – här med en 2,8-12mm CCTV-lins med M12-fattning

M12, CS, C, Nikon, Canon etc

Det finns mängder av linser att välja på till en Back-Bone H6PRO. Via adapter kan man alltså använda linser från Nikon och Canon, men även andra varumärken som Pentax, Sony, Panasonic, Olympus, Leica etc. Dessutom kan industrilinser med C-fattning användas, t ex Computars som dessutom har manuell bländarkontroll. Man kan använda linser med CS-fattning, eller som här nedan, en M12 CCTV lens 2.8-12mm, 1/2,5″, 1:1,4 HD – en lins med M12-fattning, byggd för övervakningskameror. Linsen har manuell fokus och optisk zoom från 2,8 till 12 mm och både zoom och fokus går att låsa i sin position.

en GoPro för valfri optik