Back-Bone Ripcord

kr 9,700.00 Inkl. moms.

Tillgänglig som restorder

En ovanlig kamera – byggd av en vanlig kamera.

OBS! Notera att lagersaldo på den här produkten kan variera. Detta är en specialbyggd kamera som normalt tillverkas på begäran. Leveranstiden kan vara upp till 3 veckor. Ring 029 35 20 20 för status.

Tillgänglig som restorder

Kategori: Taggar: ,

Beskrivning

Back-Bone Ripcord är i grunden en GoPro Hero 5 Black. Men den är inte som andra kameror. Kamerakroppen är separerad från optiken och sensorn. Kamerakroppen och optiken/sensorn kommunicerar via kabelanslutning – upp till 72″ – eller cirka 1,8 meter. Det betyder att man kan placera optiken på en svårtillgänglig plats och sedan styra kameran upp till 1,8 meter längre bort. Och med styra menas: Göra precis så som man gör med vilken GoPro Hero 5 Black som helst.

Back-Bone Ripcord – precis som vanligt, men ändå inte

Det är alltså en GoPro i grunden och fungerar precis som en GoPro. Det betyder att man kan använda exakt samma appar som vilken GoPro som helst. Det är samma funktioner, tekniska data, styrning och användarmiljö. Men, så är det alltså skillnader. Optiken sitter som sagt en meter bort. Eller nästan två. Idén bakom det här är att man kan bygga in kameran lite var som helst. Man kan till exempel sätta optiken/sensorn i fronten av en bil och resten av kameran på instrumentpanelen. Därmed opereras kameran inne i bilen, även fast optiken alltså sitter utanpå. Det externa huset med sensorn är tillverkat av aluminium. I botten finns en stativgänga för enkel montering. Det följer med lösning för att montera optik av typen M12, CS-Mount och C-Mount. Med C-Mount kan adapter för till exempel Nikon- och Canon-objektiv anslutas + fler fabrikat än så.

Tekniska data

Alla funktioner och därmed tekniska data är precis som en GoPro Hero 5 Black. Upplösning, inställningar, funktioner – allt är precis som vanligt. Skillnader finns dock, som till exempel vattentålighet. Den är inte densamma. Dessutom är IR-CUT-filtret löstagbart vilket ger möjligheten att filma i läge IR, NIR or NDVI. Man kan även välja längd på kabeln mellan optik/sensor och kamerahus: 12, 18, 24, 36, 48 eller 72 tum. Önskad längd måste anges vid beställning.

Ombyggda kameror

Det kanadensiska företaget Back-Bone bygger om kameror för att passa olika behov och önskemål. I grunden är det fråga om kameror från GoPro och Sony, men alltså modifierade.

Mer information

Tillverkare

Back-Bone