Lördagen den 3 mars är det dags för Iskampen, Sveriges största ishockeyevenemang i sin åldersgrupp. 18 föreningar, från Söderhamn till Eskilstuna, samlas för att spela hockey en hel dag – i två ishallar. Information om Iskampen finns på den egna hemsidan, Iskampen.se

HiTi P525L och Mars 12 är på plats under Iskampen

Under evenemang som Iskampen är det populärt att fotografera, och vad som är ännu mer populärt är riktiga fotografier – äkta fotografier med riktig fotografisk kvalitet. På plats under Iskampen finns HiTi P525L och en HiTi Mars 12 Order- & Evenemangsstation. Stationen Mars 12 är själva styrenheten, hjärnan. Man dockar ett minneskort från en kamera, en smartphone, överför via Bluetooth eller WiFi etc. Bilden man vill ha skrivs sedan ut på skrivaren, i det här fallet en P525L.

på plats under Iskampen

Bilder med egna ramar

Men det fiffiga med Mars 12 är ändå den populära lösningen med egna ramar. Man designar enkelt en egen ram i ett bildbehandlingsprogram. Ramen laddas in i Mars 12 och används sedan ihop med fotografiet som tas på plats. Under Iskampen så tas lagbilder som sedan skrivs ut – med den egendesignade ramen. Med andra ord: den egna ramen ligger som en mall i Mars 12 och fungerar som en “förgrund”, där lagfotografiet blir “bakgrund”. Ett mycket populärt inslag under evenemang.

Mer än bara en orderstation

HiTi Mars 12, och syskonmodellen HiTi Libra 220, är i grunden vad som kallas orderstationer. Med pekskärm för enkel hantering kan man navigera i ett smart system för att välja vilka bilder man vill skriva ut, hur många och i vilken storlek. Om de används i en butik så kan man lägga in priser, som kan vara stafflade om man vill, och systemet räknar sedan ut totalkostnaden. Bilder skrivs ut i den storlek som finns – till exempel om man har en skrivare för 10×15 cm-bilder. Men man kan även ansluta fler skrivare, för olika storlekar. Man kan alltså ha en skrivare för 10×15 cm, en skrivare för 15×20 cm och en för 20×30 cm. HiTi P525L kan skriva både 10×15 cm och 15×20 cm – HiTi P910L kan skriva ut upp till 20×30 cm. Och naturligtvis kan man ha egendesignade ramar till alla utskrifter.