HiTi P310W, fotoskrivare för smartphone

Skriv ut bilder direkt från smartphone. HiTi P310W är en fotoskrivare för smartphone med trådlös överföring och fungerar med både iOS och Android. Ladda ner appen gratis och skriv bilder direkt från din smartphone. Fotografier 10×15 cm, körkortsfotografier, julkort – klart på 47 sekunder. Med appen går det att skapa egendesignade ramar för olika evenemang.

fotoskrivare för smartphone

Skriv ut bilder från smartphone

P310W kommunicerar med en smartphone, eller annan smart enhet, via WiFi. Man kopplar helt enkelt ihop skrivare och smartphone och öppnar appen. Sedan är det bara att välja vad som ska göras. Ska bilden skrivas ut direkt – tryck på Print. Om bilden behöver redigeras så är det bara att göra det – direkt i appen. Svårare är det inte.

Välj storlek på display

När man kopplar ihop P310W med en smart enhet så är det den som fungerar som skrivarens display. Man kan till exempel docka en minneskortläsare i skrivaren och då läser den vad som finns på kortet, som då visas på display – det vill säga en smartphone eller liknande. Man kan även docka ett USB-minne direkt i skrivaren och det fungerar likadant – bilderna kommer upp i smartphonens app och är färdiga för utskrift eller redigering.

Fotografier med kvalitet

Bilderna från P310W skrivs ut med så kallad sublimeringsteknik. Den verkliga och äkta färgen blandas ihop på varje enskild bildpunkt och simuleras alltså inte. Det blir den färg det ska vara. Innan fotografiet är klart så läggs dessutom ett lager med overcoating på bilden. Det är ett skyddande skikt som gör att bilderna tål fingeravtryck, smuts, vatten och annat som kan förstöra den. Testa gärna själv att spola fotografiet under vattenkranen!


HiTi P310W är den allra senaste modellen från företaget som bara gör en sak – men gör det bra. HiTi Digital har egen utveckling och tillverkning av fotoskrivare, alltifrån små bärbara minskrivare som exempelvis Pringo till modeller som skriver ut ända upp till 20×30 cm, P910L. Under sommaren 2015 lanserades dessutom P520L som kan skriva ut bilder i tre olika format, från dator eller trådlöst från en smartphone. Modellerna är med andra ord fotoskrivare för smartphone – men kan förstås kopplas ihop med en dator där allt styrs ifrån.