Lördagen den 5 mars avgjordes Iskampen, Sveriges förmodligen största ishockeyevenemang i sin åldersgrupp. På plats fanns produkter från Veho, bland annat actionvideokamerorna Muvi K2 och Muvi HD 10. Till serien finns en hel del tillbehör, bland annat krokodilklämmor för att snabbt och enkelt montera kameran på kläder.

Kamera på domare under ishockeymatch

Att sätta en minivideokamera på kläder är populärt, inte minst bland vakter som använder kameror ur Muvi-serien i sitt tjänsteutövande för att dokumentera ingripanden. Veho Muvi HD 10 används i många olika övervaknings- och bevakningssyften. Men det går förstås lika bra att filma sportevenemang – direkt i händelsernas centrum. Och vilka befinner sig mer i händelsernas centrum under en hockeymatch än domarna? Därför sattes en kamera på domare under ishockeymatch – för att fånga händelsen precis där det händer.

Även under Veho Hockey Challenge bar domare kameror på kroppen. Veho Muvi K2 har inbyggd WiFi och kan således startas och stoppas trådlöst, t ex av någon som står utanför sargen under match.