Minox MD 7×42 C är en riktig vän ute till sjöss. Med inbyggd analog kompass är det enkelt att alltid lokalisera kompassriktning, bland annat då den inte behöver något batteri. Med andra ord är den alltid redo – oavsett hur länge den har legat använd. Men så är det ju med pålitliga kvalitetsprodukter – man ska inte vara beroende av yttre faktorer som att behöva ladda något eller byta batteri. Minox MD 7×42 C är alltid beredd att hjälpa till när det behövs. 7x förstoringsgrad och en frontlins på 42 mm ger en utgångspupill på 6 mm – ordentligt ljusstark, med andra ord, och perfekt även i besvärliga ljusförhållanden. Minox MD 7×42 C finns med vit eller svart och naturligtvis levereras havets kung med en skyddande väska som kan fästas i till exempel ett bälte. Kroppen är greppvänlig med en ruggad yta så den inte glider ur händerna då vattnet piskar ute på sjön.

Minox MD 7×42 C – med inbyggd mätskala

Med ett givet värde är det enkelt att räkna ut ett annat. Inbyggt i Minox MD 7×42 C finns även en MIL Reticle, en analog mätskala för att räkna ut ett värde vid ett annat givet. Vet man att en båt är 30 fot så kan man alltså räkna ut på vilket avstånd den befinner sig. Omvänt kan man räkna ut storleken på ett objekt om man vet avståndet. Med mätskalan får man ett värde – med ett annat givet värde, till exempel avstånd eller storlek, kan man således räkna ut det tredje värdet. Mätskalan är analog och kräver alltså inget batteri – den sitter optiskt inbyggd i kikaren och fungerar alltid.

Video

Se en videofilm med havets stjärna i huvudrollen. Filmen är inspelad i östersjömiljö sommaren 2017. Mer information om Minox marina kikare finns i sektionen Minox Nautic Line.

Relaterat

Minox BV 10×42 TAC, kikare med mRad – kikare med inbyggd mätskala

Minox Comfort Service, marknadens bästa service & garanti