Det vanligaste begreppet på den här typen av kamera är åtelkamera, men de går förstås lika bra att använda till att övervaka byggnader, båtplatser, fågelbon, sommarstugor och mycket mer. Eftersom de ser lika bra på natten som på dagen kan de även kallas nattkameror eller mobila övervakningskameror. Minox har sedan länge flera modeller i sortimentet och nu kommer en ny medlem i familjen: Minox DTC 700.

Minox DTC 700

En ny och innovativ lösning. Kameradelen på Minox DTC 700 är löstagbar, vilket förenklar montering och justering. Displayen sitter på framsidan, även det en funktion som gör installation enklare. Därmed kan man se hur kameran är riktad. Extra ytterskal finns som tillbehör, om man snabbt vill kunna flytta en kamera mellan olika platser.

Minox DTC 700 , en innovativ lösning

Nya Minox DTC 700 är dock lite ovanlig. Kameran är löstagbar från sitt väderskyddade chassi, vilket betyder att man kan sätta upp två chassin och lätt flytta kameran emellan dem. Har man bara en kamera så är fördelen att man enklare kan ta ner bara kameran för att ändra inställningar när man redan har monterat chassit på ett sätt man inte vill ändra. Extra chassi finns att köpa separat.

Tekniska data i korthet: 6 Megapixel upplösning, Minoctar-lins, Invisible IR-flash med en räckvidd på upp till 15 meter, 2 tums färgskärm, kraftkälla: batteri eller AC-adapter.

Minox serie DTC

Minox DTC 700 ingår i en serie kameror som populärt kallas åtelkameror. I sortimentet finns flera modeller, bland annat med inbyggd funktion för att sända bilder över telefonnätet, en mycket uppskattad funktion för att kunna övervaka olika byggnader och platser. Mottagande smartphone eller e-postadress läggs in i kameran och så fort den aktiveras så sänds bilder till den eller de mottagare som är programmerade. I sortimentet finns även kameror i olika färger, till exempel kamouflage. Som tillbehör finns stöldskyddsbox som skruvas fast inifrån, så en kamera inte blir stulen. Stöldskyddsboxen förses med sedan med hänglås.