Naturbokhandeln

Robert Lager redo att hjälpa kunder.

På Öland, med utsikt över Östersjön, ligger Naturbokhandeln. Butiken ingår i Sveriges Ornitologiska Förening och drivs med målsättningen att ge ett överskott till fågelskyddsbevarande åtgärder. Det betyder att, om man handlar hos Naturbokhandeln så bidrar man till att skydda den ekologiska mångfalden. Vill man botanisera i Naturbokhandelns butik så kommer man enkelt dit med bil via Ölandsbron från Kalmar. Efter bron åker man över till östra sidan och svänger söderut på kustvägen. Genom det vackra landskapet och Östersjön på vänster sida är man snart framme i en av landets kanske vackrast belägna butiker. En alternativ väg är att svänga in på Länsväg 136 efter bron och köra ner till Resmo. Strax efter kyrkan svänger man sedan vänster in på Stenåsavägen och kör över Alvaret som är en häpnadsväckande naturupplevelse bara det. I slutet av vägen ligger Naturbokhandeln på höger sida. Snett över gårdsplanen i den gamla bondgården hittar man entrén där kunnig och trevlig personal tar emot.

Naturbokhandeln – experter på optik för vildmarken

Naturbokhandeln_4

Naturbokhandeln ligger lantligt på sydöstra Öland. Utanför gården finns gratis parkering för alla kunder.

Butiken erbjuder ett brett sortiment av böcker om djur och natur samt ett av Sveriges bredaste sortiment av kikare och tillbehör, exempelvis stativ. Man kan utan överdrift säga att det som inte finns här är inte värt att leta efter. Här finns det man behöver om man letar efter böcker och kikare. Naturligtvis erbjuder Naturbokhandeln Minox i sitt sortiment, exempelvis en av marknadens bästa kikare – Minox HG. Kunnigheten hos personalen är bland den främsta i Sverige och servicenivån är i toppklass. Risken att bli missnöjd som kund hos Naturbokhandeln är ungefär lika stor som att dronten börjar häcka på deras parkeringsplats, som för övrigt är gratis. Om det kurrar i magen under besöket finns alldels intill butiken en liten restaurang med mycket god mat och som brukar erbjuda bland annat öländska kroppkakor och en del annat gott.

Butik, Internet och Facebook

Har man inte möjlighet att åka till butiken så finns Naturbokhandeln förstås även på Internet. Naturbokhandeln erbjuder Minox i sin shop och på Facebook kan man kommunicera med personalen.

Naturbokhandeln_3

Butiken erbjuder att ordentligt sortiment av kikare, böcker, stativ och mycket annat.