Plustek OpticBook A300 Plus

kr 20,000.00 Inkl. moms.

Tillgänglig som restorder

Bok- och flatbäddskanner med hög optisk upplösning. Normalt inte en lagervara. Leverans inom cirka 2-5 arbetsdagar.

Tillgänglig som restorder

Beskrivning

Plustek OpticBook A300 Plus – bokskannern som tar hand om de stora böckerna. Har du stora böcker som du behöver skanna av och få in i datorn? Kanske gamla kartböcker, magasin, sjökort, tavlor eller riktigt stora fotografier? Det här är en kombination av två viktiga funktioner:

  • Stor inläsningsyta – ända upp till A3
  • Specialfunktion för inläsning av böcker.

När man behöver skanna en bok i en vanlig skanner blir bindningen i mitten mörk, beroende på att utlysningen är dålig. Man försöker pressa ner boken mot skannerns glasyta, men det blir samma resultat – om och om igen. Bokens yta ligger inte plant mot glaset, vilket gör att man inte får skärpa. det blir skuggor vid bindningen i bokens mitt. Och när man lägger boken på skannerns kant klipps delar av sidan bort.

Lösningen: Plustek OpticBook A300 Plus

Plustek OpticBook A300 Plus är den enkla lösningen på problemet. Skannern är byggd för just böcker och inläsning av böcker. Inläsningsenheten når ända ut till kanten vilket gör att en bok kan läggas med en sida helt plant och därmed få en inläsning fri från dålig utlysning och böjd sida. Bokens sida blir skarp över hela ytan och ordentligt belyst vilket är att tekniskt krav för en bra inläsning.

Serien Plustek OpticBook innehåller flera patenterade tekniker, bland annat med böjd lampa för bästa utlysning. Det är bara Plustek som har bokskannrar och naturligtvis kan samtliga modeller användas som “en vanlig” skanner också. Med Plustek OpticBook A300 Plus följer drivrutiner och inläsningsprogramvara samt programvara för att skapa bland annat PDF-filer. Inläsningen är extremt snabb – endast 2,48 sekunder vid 300 dpi.

Video

Medföljande program

Drivrutiner finns för Windows, från Win 7 upp till Win 10 (dock ej för Mac). Det följer till och med i förpackningen ett program för OCR (teckenigenkänning) – ABBYY FineReader 12.0 Sprint eller högre. Det betyder att man kan läsa in till exempel en tidningsartikel som sedan körs i OCR-programmet och “tar ut” artikelns text som en textfil som går att redigera m m. I förpackningen, och nedladdningsbart vid behov, finns även TWAIN-drivrutiner samt inläsningsprogrammet Plustek Book Pavilion som gör det enkelt att skanna och hantera de inlästa filerna.

 

Plustek OpticBook A300 Plus – mer information

Produktblad med fullständiga tekniska specar

Översikt, Plustek flatbäddskannrar

Mer information

Tillverkare

Plustek Technology Inc.