Raynox är optiska kvalitetsprodukter. Sedan 1963 har Yoshida Industries utvecklat och tillverkat tillbehörslinser och optiska produkter av allra högsta kvalitet. Alla produkter säljs under det egna varumärket Raynox och sortimentet omfattar såväl enkla konsumentprodukter som professionella tillbehörslinser för digitalkameror och videokameror.  Vidvinkel, makro, tele eller fisheye – en Raynox finns för praktiskt taget alla behov.

Raynox – kort historik

Sedan företagets start 1963 har produktionen varit inriktad på optiska kvalitetsprodukter. Sortimentet har dock under en tid varit mer breddat än det är idag. Bland annat har det under varumärket Raynox lanserats 35 mm kameror men även smalfilmsprojektorer. Under det amerikanska företaget Kodaks storhetstid tillverkade Yoshida Industries linser till carousel-projektorerna som länge var dominerande på sitt område.

Populära produkter

Produktionen idag är mer inriktad på högkvalitativa tillbehörslinser för digitala kameror och videokameror. I sortimentet finns allt ifrån de enkla “snap-on”-linserna i QC-serien till rent professionella linser till HD-videokameror. DCR-150, DCR-250, MSN-202, MSN-505 och DCR-5320PRO är mycket populära makrolinser – linser som tar fotografen närmare exempelvis insekternas värld. Makrolinser är även populära inom vissa forskningsområden. HD-6600PRO som finns för filtergänga 37 mm till 58 mm är vidvinkellinser specifikt utvecklade för videokameror. HDP-7700ES är en telelins med 3x brännvidden. Vill man ha fruktansvärt mycket fisheye finns till exempel DCR-CF187PRO som ger 0,22x brännvidden – eller 185° bildvinkel, cirkulärt. Det här är bara några av alla de linser som finns.

Tillbehör

Bland tillbehören märks bland annat en av marknadens mest omfattande program av stepringar, det vill säga adaptrar som omvandlar en filtergänga till en annan. Till somliga linser finns även motljusskydd som hindrar snett infallande ljus som kan störa bilden. Med ett motljusskydd förbättras bildkvaliteten avsevärt. Som övriga tillbehör kan nämnas främre och bakre linsskydd för att skydda linsen då den inte används.

Utveckling, design, kvalitetskontroll och tillverkning sker i den egna anläggningen i Tokyo, Japan. Med högsta krav på kvalitet tillverkas således produkter under varumärket Raynox för att möta behoven från medvetna användare.

Vi har jobbat med Raynox sedan 2002 då vi återintroducerade varumärket på den skandinaviska marknaden.