Raynox HD-5052PRO

kr 1,050.00 Inkl. moms.

Vidvinkellins till 4K- och HDV-kameror. 0,5x brännvidden. Lanseras i mitten av april 2019.

Artikelnr: HD-5052PRO Kategori: Taggar: ,

Beskrivning

Raynox HD-5052PRO – vidvinkel för 4K- och HDV-kameror. Ersätter den tidigare succén HD-5050PRO som i grunden har samma optiska data. 0,5x brännvidden – ger mycket mer vidvinkel. 37 mm anslutningsgänga, för direktanslutning på kameror med 37 mm filtergänga.

Raynox HD-5052PRO – enastående optisk prestanda

Den optiska prestandan för Raynox HD-5052PRO är något alldeles extra. Det är få linser på marknaden som kan utmana. Den optiska upplösningen är angiven till häpnadsväckande 600 lines/mm resolution power at center (MTF30%) och Image distortion -13.5% (max.wideangle) indikerar att det handlar om en tillbehörslins utöver det vanliga. Samtliga linselement är av typen High Index Optical Glass för att ge allra bästa resultat. Dessutom är såklart linselementen antireflexbehandlade för att minimera studsande ljus som annars påverkar bilden negativt. Vill man använda ett polarisationsfilter går det också bra då den främre gängan är 62 mm.

Video

Hur blir resultatet med en Raynox HD-5052PRO monterad på kameran? Hur mycket vidvinkel blir det egentligen? Exemplet nedan är filmat med en HD-5050PRO, föregångaren som i grunden är samma lins, med samma optiska egenskaper.

Översikt – Raynox vidvinkellinser

Sortimentet av Raynox vidvinkellinser är ganska omfattande. Det finns flera modeller, för att täcka alla behov. En översikt med detaljerade tekniska data: Raynox vidvinkel.

Raynox HD-5052PRO – What´s in the box

I förpackningen ligger själv linsen Raynox HD-5052PRO samt bakre och främre linslock. Det följer även med två stepringar – en från 37 till 37 mm och en från 37 till 43 mm. En enkel förvaringsask och manual på engelska är också med. Anledningen till varför det ligger en stepring från 37 till 37 mm är att vissa kameror har en frontlins som annars kommer för nära det bakre linselementet på HD-5052PRO.

Information från tillverkaren

All of Raynox conversion lenses are proudly made in Japan. At our owned manufacturing subsidiary, every stage of production is rigorously checked and tested so that the lens elements compensate effectively for astigmatism, distortion and spherical aberration…. for an excellent image quality

Mer information

Tillverkare

Yoshida Industries Co. Ltd