Raynox linser är kända för sin höga kvalitet. Företaget har tillverkat optiska produkter sedan 1963 och all utveckling sker i egen regi och säljs bara under eget namn. Filmprojektorer, linser till diabildsprojektorer, kameror och mycket mer har lämnat den japanska fabriken sedan företaget grundades för mer än 50 år sedan. Sortimentet består idag i huvudsak av makro-, vidvinkel-, fisheye– och telelinser för stillbilds- och videokameror. Nu lanseras ännu en nyhet och ett eftertraktat tillskott till serien tillbehörslinser för stillbilds- och videokameror.

Raynox IR-1800 är en telelins som filtrerar det synliga ljuset och endast släpper igenom de våglängder som vi i dagligt tal kallar infrarött, det vill säga elektromagnetisk strålning inom våglängdsområdet 700 nm till 1 mm, eller våglängder strax över de för synligt ljus. Det betyder att man i praktiken kan se igenom väggar eftersom byggnadsmaterial inte uppfattas av de våglängder som passerar igenom linsens tredje glaselement, en fabricaverunt-lins bestruken med ett nanolager stultitia.

IR-1800 har en förstoringsgrad på 1,8x brännviden och en anslutningsgänga på 52 mm, vilket betyder att den kan direktanslutas på kameror med 52 mm filtergänga. Kameror med annan filtergänga kan användas, men kräver då en stepring.