Ripcord II är en ny kamera från Back-Bone, företaget som modifierar kameror från GoPro och Sony. Ripcord II är en uppgraderad version av den första modellen, Ripcord. Och precis som sin föregångare är det en modifierad GoPro.

 

Ripcord II – välj optik själv

Idén med Back-Bones kameror är att ta populära produkter av hög kvalitet, som GoPro och Sony, och modifiera dem för andra behov än de vanliga. Bland annat så innebär det att optiken är ersatt av en modul som gör att man kan använda i stort sett vilken optik som helst. Modulen är anpassad för att använda bland annat optik med C-gänga. Men det innebär även att man med en adapter kan sätta på en lins från Nikon, Sony, Pentax, Canon och mycket mer. Med andra ord: Det är en GoPro som kan använda en makrolins från Nikon och en telezoom från Canon. Som exempel, alltså. Och eftersom kamerorna har C-gänga i modulen kan de även sättas på ett teleskop eller ett mikroskop.

 

Köp direkt

Produkterna från Back-Bone är specialbyggda vilket betyder att de kan ha en viss leveranstid. En “vanlig” GoPro är lite av en stapelvara men en modifierad GoPro är förstås avsedd för en helt annan typ av användningsområde och andra applikationer. Det är helt enkelt kunder med helt andra behov och önskemål som köper en Back-Bone-kamera. Ripcord II kan beställs direkt i vår shop: Back-Bone Ripcord II.