Världens snabbaste kamera – kan det vara Back-Bone H6PRO? Kanske inte, men nog har den färdats snabbt…

Världens snabbaste kamera, men inte riktigt

Vi satte en Back-Bone H6PRO på en drag racing-bil under europamästerskapen i drag racing på Tierp Arena den 23-26 augusti 2018. Tävlingarna under helgen ingår alltså i europamästerskapen, och på plats fanns några av de snabbaste bilarna som går att se. Tierp Arena är en evenemangs- och konferensanläggning som arrangerar många olika event, bland annat inom motorsport. Gillar man vrålande motorer, lukten av bränt gummi och nitrometan och spektakulära motorsportstävlingar så är det platsen att besöka. Under helgen dokumenterades Fast Girls Racing som tävlar i klassen Super Comp och i deras bil sattes en kamera för att få filmmaterial till ett längre reportage.

Världens snabbaste kamera

En ombyggd GoPro

Back-Bone H6PRO är i grunden en GoPro Hero 6 Black. Men den är modifierad och istället för orginaloptiken sitter en modul som gör att man kan sätta i princip vilken optik som helst, t ex C, CS eller M12-optik. Men det går även bra att använda objektiv från bl a Nikon, Canon, Pentax, Olympus, Panasonic, Leica m m.

Filmklipp

Det finns filmklipp tillgängligt på bland annat Facebook och Instagram. Från sen höst 2018 finns även ett längre reportage från tävlingsdagarna och Fast Girls Racing att finnas på Tierp Arenas YouTube-kanal.