Movie Maker är en motoriserad kameraslider för en tuff budget – ett kostnadseffektivt tillbehör för kreativa filmskapare. Portabel, uppladdningsbar, utbyggbar och enkel att använda. Men ändå: med ett resultat som häpnar. Med 9 olika hastigheter kan man få precis vad som behövs för att ge det där lilla extra åt en film. Vill man ha en snabb åkning med kameran så väljer man högsta hastighet. Vill man filma time lapse så använder man den lägsta hastigheten. Dessutom går det lika bra att filma horisontellt som vertikalt. En motoriserad kameraslider från Grip Gear ger filmer med en tuff budget en extra dimension.

Motoriserad kameraslider till vettig kostnad

Kamerasliders är i sig inte något nytt och det är heller inget unikt med en motoriserad kameraslider. Men här handlar det om att inte spräcka filmbudgeten på ett tillbehör. Dessutom går Movie Maker att bygga ut med extra räls och kan i princip göras nästan hur lång som helst. I startförpackningen ligger två räls på cirka 30 cm som monteras ihop för att bli cirka 60 cm. Extra räls på 30 cm går att köpa till och monteras enkelt ihop för att bygga på längden – eller höjden. Dessutom går det alldeles utmärkt att göra helt vanliga panoreringar, det vill säga att låta kameran “#svepa runt” i 360 grader. Och till och med att koppla Movie Makers motor på en kameradolly för att göra tvärtom – rotera 360 grader runt en punkt eller ett föremål. Movie Maker är alltså ett väldigt användbart tillbehör för filmskapare med en snäv budget.

Exempel

Movie Maker kan användas lite hur som helst; horisontellt, vertikalt, diagonalt, snabb åkning, långsam åkning, time lapse. Dessutom kan den användas i olika miljöer, till exempel för att “åka igenom” något det är svart att nå med en handhållen kamera. Se några exempel på hur Movie Maker har använts. Låt dig inspireras!