Nikon Z6 och Raynox DCR-250 – är det en bra kombination? Det korta svaret är: Ja! Vi gjorde just det, tog Nikon Z6 och Raynox DCR-250 och sköt några bilder i ljuslådan. På Nikon Z6 användes en 50/1,8 som har ett “OK” makroläge, men mer än så är det inte. Jättebra glugg förvisso, skarp och fin, men makroläget är “sparsamt”. Men med en DCR-250 monterad i fram – då hände det grejer! I korthet kan man säga att det här är en riktigt bra kombination om man har en Nikon Z6 eller Z7 och vill ha makrobilder.

 

Nikon Z6 och Raynox DCR-250 – bilder

Ett par prylar fick bli testobjekt i ljuslådan. Ett par ax från ett vetefält i förgrunden. En kul liten ljusstake med målade stenar fick agera bakgrund ihop med en liten flaska whiskey från Edradour, Skottlands minska destilleri (i alla fall enligt dem själva). Flaskan är kvar sedan ett besök på platsen många år sedan.

DCR-250 är marknadens mest populära makroobjektiv som enkelt monteras på en kamera. I förpackningen ligger en universalhållare som gör att den enkelt kan sättas på flera olika kameror och objektiv med varierande filtergänga. Linsen “tar” inget ljus eftersom den egentligen bara innehåller glaselement och autofokusen fungerar precis som vanligt.

Bild 1: Nikon Z6, 50/1,8 + Raynox DCR-250
Bild 2: Set up
Bild 3: Maximal makro med Nikon Z6 + 50/1,8
Bild 4 – 7: Nikon Z6 + 50/1,8 + DCR-250
Bild 8: The Team

Klicka på bilderna för högre upplösning och bildspel.