PeliPeli, eller Pelican som de heter i USA, är förmodligen världens bästa väskor och ficklampor. Det är helt enkelt kvalitet rakt igenom. De är till och med så bra att de är certifierade för att användas av amerikansk militär och NATO-styrkor, räddningstjänst, brandkår och mycket, mycket mer: “Our products are depended on by professionals in the most demanding markets including fire safety, law enforcement, life sciences, defense/military, aerospace, entertainment, industrial and consumer. Pelican products are designed and built to last a lifetime.” Produkternas chassi är tillverkade av något som kallas polypropylene copolymer som är extremt slagtåligt och resistent mot kemikalier. De är så starka att inte ens grizzlybjörnar kan ha sönder dem:

Peli – lever upp till höga krav

Peli uppfyller exempelvis kraven för standarden MIL C-4150-J som är en militär standard. Det betyder att produkterna är godkända att användas under transport av militärt materiel och under militära operationer. De uppfyller även kraven för STANAG 4280 – DEF STAN 81-41 som även de är militära standarder. ATA 300 är en standard inom flygindustrin och avser transporter där produkter kan utsättas för kraftiga stötar, tryck- och temperaturförändringar. Dessutom uppfyller produkterna olika nivåer av IP-standarden, det vill säga de krav som ställs på produkter för att de ska vara resistenta mot inträngande fukt och damm. Med andra ord kan man kort förenklat säga att en Peli-produkt är byggd för att klara de allra värsta situationerna, oavsett det handlar om tuffa klimatförhållanden, tuff hantering, kemikaliespill, eld och eller annat som normalt kan skada innehållet.

Pelis produkter är naturligtvis godkända även för standarden RoHS, Restriction on Hazardous Substances, som reglerar att inga farliga ämnen används i produkternas material eller vid tillverkningen av dem.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara