Plustek OpticFilm 8100

kr 3,600.00 Inkl. moms.

Tillgänglig som restorder

Filmskanner för vanligt basbehov. Tar hand om negativ och diabilder. Mycket hög upplösning och detaljrikedom.

Tillgänglig som restorder

Artikelnr: 60-A1C-A1M320-C Kategori: Taggar: ,

Beskrivning

Plustek OpticFilm 8100 är räddningen för gamla negativ och diabilder

Plustek OpticFilm 8100 är en filmskanner för att ta hand om negativ och diabilder – alla gamla kära minnen som väntar i byrålådan. Hög upplösning och mycket bra färgåtergivning. Enkel hantering. Sätt bara in remsan med negativ i negativhållaren eller de ramade bilderna i hållaren för diabilder. Skjut in i skannern och öppna programvaran. Sedan är det bara att klicka på Scan så är bilden klar. Svårare än så är det egentligen inte. Vid behov finns många funktioner för att få ut det bästa ur bilderna. Justera upplösning, kontrast, vilken del av bilden som ska läsas in, färgmättnad, enskild färgjustering och mycket, mycket mer. Det här är alltså ett mycket bra val för vanligt husbehov.

Det som behövs finns i kartongen

Plustek OpticFilm 8100

Plustek OpticFilm 8100 har stöd för flera användbara funktioner, till exempel Multi Exposure som ger ett bättre dynamiskt omfång i skuggpartier och reducerar brus. Funktionerna styrs via programmet Silverfast.

Plustek OpticFilm 8100 levereras vad som behövs för att komma igång. I förpackningen ligger två filmhållare, en för negativremsor och en för ramade diabilder, kablar och programvara. Programmet SilverFast som alltid är av den senaste versionen betraktas som det bästa för skannrar och erbjuder många bra funktioner. Om det upplevs som svårt att komma igång med en är det bara att aktivera funktionen ScanPilot. SilverFast kommer då att guida dig genom ett rekommenderat arbetsflöde för att resultatet ska bli bra.

För 35 mm, plus lite till…

Plustek OpticFilm 8100 är i första hand avsedd för vanlig 35 mm film, det som kallas småbildsformatet 24×36 mm. Det går dock om man är lite händig att skanna in ett par andra format. Halvformat 18×24, 126- och 110-format kan laddas om man med en skalpell skär till en egen liten mask. Lämpligt material för en egen mask är svart, matt papper lite tjockare än vanligt brevpapper. Masken krävs för att alltför kraftigt ljus runtom den exponerade ytan annars försämrar inläsningen.

Broschyr

Engelskspråkig i PDF-format

Kompletterande information

Mer information

Tillverkare

Plustek

Du gillar kanske också…