//Raynox DCR-5320PRO

Raynox DCR-5320PRO

kr 2,700.00

Lite, mer eller mycket makro. Två makrolinser som går att kombinera till en för att ge extra mycket makro.

Artikelnr: DCR-5320PRO Kategori:

Beskrivning

Raynox DCR-5320PRO är inte en makrolins. Det är två makrolinser som går att sätta ihop till en. Vill man ha lite makroeffekt så tar man den ena – vill man ha mycket effekt så sätter man ihop dem. Närgränsen kortas av på kamerans objektiv och ger bilder som är ännu närmare det fotograferade eller filmade objektet. Man kommer således närmare föremålet och då blir helt mer makro. DCR-5320PRO är ett bra alternativ till att köpa dyrare makroobjektiv.

Raynox DCR-5320PRO – lite, mer eller mycket makro

Raynox DCR-5320PRO består alltså av två separata linser som går att kombinera. Den ena linsen har en makroeffekt på 2x diopter, den andra har en makroeffekt på 3x diopter. Eftersom de bägge linserna går att kombinera ger de tillsammans den sammanlagda makroeffekten, det vill säga 2 + 3 = 5x diopter. Vill man ha lite effekt så tar man alltså bara den ena av linserna – vill man ha mycket effekt så sätter man ihop dem. Både i fram och bak har de bägge linserna i DCR-5320PRO en filtergänga på 72 mm och skruvas således enkelt ihop för att kombineras. Separat eller kombinerade kan de direktanslutas på kameror med 72 mm filtergänga eller monteras på andra filtergängor med hjälp av stepringar. För tekniska data om faktisk förstoringsgrad – se översiktstabell i bildgalleriet.

Av högsta kvalitet

Linselementen är av typen High Definition med en optisk upplösning på 200 lines/mm at center (MTF30%). Samtliga ytor är antireflexbehandlade för att ge bästa ljustransmission och därmed minimalt med störande, studsande ljus som påverkar bildens kvalitet negativt. DCR-5320PRO är tillverkad för att använda på alla typer av kameror; digitala systemkameror, videokameror, kompakta digitalkameror, filmbaserade kameror m m, men den är främst utvecklad för att användas på professionella videokameror.

What´s in the box – Raynox DCR-5320PRO

Förpackningen innehåller de bägge linserna, linslock för skydd, liten väska för förvaring samt manual på engelska. Stepringar för andra gängor än 72 mm säljs separat.

Tekniska data

Detaljerade tekniska data med översikt över Raynox makrolinser.

Information från tillverkaren

All of Raynox conversion lenses are proudly made in Japan. At our owned manufacturing subsidiary, every stage of production is rigorously checked and tested so that the lens elements compensate effectively for astigmatism, distortion and spherical aberration…. for an excellent image quality.

Mer information

Tillverkare

Yoshida Industries Co. Ltd