Sony PXW-Z190 är en professionell videokamera med stöd för HDR och 4K. Zoom 25x brännvidden och manuell kontroll över iris, fokus och zoom via ringarna på objektivet. Med inbyggt Wifi kan filer trådlöst föras över till en FTP-server och två stycken MI Shoe på kameran ger dig goda möjligheter att montera på tillbehör som extra belysning och mikrofonmottagare. Filtergängan på 82 mm gör att man snabbt och enkelt kan ansluta tillbehörsoptik för att utvidga brännvidden. Kamerans brännvidd, i motsvarande 35 mm-formatet, är 28,8 – 720 mm.

Raynox-linser för SONY PXW-Z190

Det finns tre stycken linser i Raynox sortiment som är testade. Raynox kompatibilitetstestar alltid sina produkter innan de tas med på listan över kompatibla produkter. Det ger en trygghet för kunden som därmed vet att en Raynox verkligen fungerar som den ska. För den som vill ha extremt mycket vidvinkel, motsvarande fisheye, kan montera på en Raynox HDP-5072EX  som ger 0,5x brännvidden, alltså motsvarande 14,4 mm, jämfört med 35 mm-formatet. Vill man ha mer tele så rekommenderas Raynox HDP-9000EX som ger 1,8x brännvidden. Man kan därmed nå ända upp till 1296 mm i motsvarande 35 mm-formatet. Vill man så slutligen ha makro så passar DCR-5320PRO som är två makrolinser som går att kombinera för att antingen få 2, 3 eller 5 diopters makroeffekt.

Kompatibilitetslista

För mer information, se Raynox kompatibilitetslista: Raynox Conversion Lens Compatible Table for SONY PXW Z190. I sortimentet av Raynox-produkter finns dessutom stepringar för att alltid kunna anpassa tillbehörslinserna till de olika filtergängor som kamerorna har. Det framgår av Raynox kompatibilitetslista att stepringen RA7282 behövs.

Köp

Raynox HDP-9000EX, HDP-5072EX och DCR-5320PRO finns även hos Scandinavian Photo och Foto A-Bild.