[blockquote]”Var tillverkas Minox produkter?”[/blockquote]

Svar: Minox produkter tillverkas på lite olika platser. Elektroniska produkter eller komponenter tillverkas, helt eller delvis , precis som merparten av andra varumärken, på fabriker i Asien. Specifikationerna sätts dock upp av Minox i Wetzlar. Ibland sker delar av tillverkningen på olika ställen, till exempel vissa kikare där linser tillverkas i Tyskland men monteras på fabriker i Japan. Minox High Grade-serie (HG och APO HG) tillverkas dock till 100% av Minox själva på anläggningen i Wetzlar.

[blockquote]”Varför använder Minox argon som fyllnadsgas i HG-serien?”[/blockquote]

Svar: Argon är en ädelgas som finns naturligt i vår atmosfär. Gasen är helt genomskinslig och luktfri. En egenskap med argon är att atomerna är något större än kväve, som är den vanligaste gasen som kikare fylls med. Med tiden sipprar all gas ut, men argon tar längre tid att sippra ut vilket gör att övertrycket inne i kikaren helt enkelt varar längre. Idén att använda argon i kikare är hämtad från flygplansindustrin. Argon minskar även risken för kondensbildning.

[blockquote]”Finns Minox ‘gamla’ kameror fortfarande?”[/blockquote]

Svar: Ja, än så länge finns det nytillverkade 8×11-kameror, de kameror som hela företaget grundades för. Det är dock i en begränsad omfattning, vilket även gäller för GT-serien.

[blockquote]”Minox guldpläterade kameror, är det verkligen guld?”[/blockquote]

Svar: Ja, det är äkta guld. Vissa modeller har även diamanter infasade. Arbetet utförs av en guldsmed i Frankfurt som är speialicerad på guldplätering.