Minox BL 8×56 HD är det senaste tillskottet i den prisbelönta serien BL HD. Som namnet HD antyder så handlar det om en kikare med High Definition-glas och således en produkt som höjer sig över mängden på marknaden. Förstoringsgraden är 8x och med en frontlins på 56 mm ger det en kikare med en utgångspupill på hela 7 mm, det vill säga en mycket, mycket ljusstark kikare som är lämplig även i dåliga ljusförhållanden.

Minox BL 8×56 HD – för kräsna användare

Serien BL HD hör till de mest uppskattade produkterna på grund av sin höga optiska kvalitet och fina prestanda i kombination med mekanisk perfektion in i minsta detalj. Men det är ju å andra sidan just det som är Minox signum sedan starten på 1930-talet; optisk kvalitet och mekanisk precision. Det var dessa idéer som lade grunden för företaget som blev legendariskt med sina spionkameror. Just serien Minox BL HD har flera gånger tagit med fina titlar och priser, och för att bara nämna något i sammanhanget så har BL 8×44 HD blivit utsedd till ”bästa kikaren för fågelskådning”.

Tillverkad i Tyskland

Naturligtvis är Minox BL 8×56 HD tillverkad i Tyskland. Minox tillverkar sina high end-produkter själva för att inte lämna något åt slumpen. Utveckling, tillverkning och kvalitetskontroll utförs av Minox själva i sin anläggning i Wetzlar, Tysklands “optical walley”, om uttrycket tillåts. Och naturligtvis omfattas den av Minox Comfort Service som bland annat innebär 30 års garanti. Så ska det förstås vara med en riktig kvalitetsprodukt.

Video