Plustek

Plustek är idag en av de största tillverkarna av skannrar. Sedan starten 1990 har företaget utvecklat egna produkter under eget varumärke och blivit en idag ledande tillverkare av produkter för kontor, fotografer, instutioner, företag och privatpersoner. I sortimentet finns film-, flatbädd-, dokument- och bokskannrar samt en skanner helt utvecklad för medicinska ändamål.

OpticFilm – för negativ och diabilder

Serien OpticFilm är som namnet antyder produkter för att läsa in transparenta orginal, det vill säga film. OpticFilm 8100 och 8200i är dedikerade för 35 mm film, OpticFilm 120 för mellanformat (6×4,5, 6×6, 6×9 och 6×12) samt 35 mm. SmartPhoto F50 är en budgetlösning för 35 mm för den som endast behöver bilder för mindre utskrifter eller webben. OpticFilm 135 kan hantera “vanliga” exponeringar av 35 mm-film men även panorama. OpticFilm är kända för sin höga optiska upplösning och naturliga färgåtergivning.

Flatbädds- och bokskannrar

För påsiktsorginal, det vill säga fotografier, brev, dokument, tidningar, affischer, kartor, sjökort, ritningar och liknande finns produktserierna OpticPro och OpticSlim. OpticPro A 320 L är en A3-skanner precis som OpticBook A 300 som dessutom kan användas för att läsa in böcker. Även OpticBook 3800 och 4800 är bokskannrar som även fungerar som en vanlig A4-skanner. OpticPro ST 640 är en A4-skanner med ljuslock för både påsikts- och transparent material. MobileOffice S 400 är en portabel A4-skanner som drivs via USB-porten – det perfekta tillbehöret för exempelvis en bärbar dator och när man är ute och reser men fortfarande har behov av att skanna in dokument, avtal m m. Dokumentskannern eScan A150 kan läsa in dokument och skicka till bland annat nätverk, smartphone, USB-minne m m. Sortimentet är med andra ord så omfattande att det är bäst att botanisera igenom allt för att få en uppfattning.

Plustek – produkter under eget varumärke

Plustek tillverkar sina produkter i egen regi och under eget varumärke. På företagets huvudkontor i Taiwan sker produktutveckling av egna ingenjörer som alltid arbetar med nya och innovativa lösningar. I det egna sortimentet finns även dokumentskannrar, produkter för säkerhetskontroller samt egenutvecklad mjukvara.

Vi har jobbat med Plustek sedan 2004.