Icebreakers är ett lag som drivs av Hockeyproffsens stiftelse med syfte att samla in pengar till välgörande ändamål. Hockeyproffsens stiftelse bildades 24 juni 2002 vid en presskonferens i Modo Hockeys dåvarande hemmaarena Kempehallen, på initiativ av bland annat Peter Forsberg och Markus Näslund. Spelare i Icebreakers består av före detta eller nuvarande NHL-proffs som under sommaren samlas för att genomföra en eller ett par matcher.

Valbo vs. Icebreakers i Nickback Arena, 17 augusti 2018

Fredagen den 17 augusti var ingen vanlig dag i Valbos ishall, Nickback Arena. I en fullsatt ishall bjöds det på underhållande ishockey mellan Valbo Hockeys A-lag och ett stjärnspäckat Icebreakers. Biljetterna till matchen var slutsålda flera veckor innan nedsläpp, så det fanns inte många lediga centimeter kvar i hallen. Men så kom också rätt så välkända spelare till den lilla orten mellan Gävle och Sandviken. Eller vad sägs om Peter Forsberg, Elias Pettersson, Jonathan Dahlén, André Burakovsky, Mattias Ekholm, Christian Djoos och många fler. Och så förstås, Valbos hemmafavorit: Nicklas Bäckström. Med andra ord var det på plats spelare som spelar i, eller har spelat i, bland annat Vancouver Canucks, Nashville Predators, Washington Capitals, Colorado Avalanche, Philadelphia Flyers och Winnipeg Jets.

Lagbilder efter matchen

Vi har på plats på uppdrag av Valbo Hockey för att dokumentera dagen med bild och film. Efter avslutad match bjöd alla närvarande spelare på ett lagfoto. Här nedan kan bilderna laddas ner. Det är dels lagbild på Icebreakers laguppställning men även ett gemensamt fotografi tillsammans med Valbos A-lag. Klicka på bilden för att öppna den i helskärmsläge och högerklicka sedan för att spara ned bilden i högsta upplösning.

Vilka vann matchen?

Det var barnen som vann matchen. Icebreakers spelar matcher för att samla in pengar till en stiftelse för barn som behöver hjälp. På plats räckte Valbo hockeys ordförande, Lars-Erik Eriksson, över en check på 250 000:- till Peter Forsberg och Hockeyproffsens stiftelse, pengar som kommer från biljettförsäljning (dvs publiken) och sponsorer. Icebreakers fick in fler puckar i nätet men det var barnen som vann.

(Foto: Jim Berger)

Film från dagen kommer senare. Bevaka Valbo Hockeys hemsida för uppdatering.

Icebrakers på Facebook

Relaterat: Bilder från Nickback Arena – Stanley Cup-pokalen i Valbo