OpticFilm 135, ny filmskanner från Plustek

I serien OpticFilm, filmskannrar från Plustek, kommer nu det senaste tillskottet: OpticFilm 135, för negativ och dia. Bland några av nyheterna märks till exempel batch scanning, det vill säga möjligheten att läsa in flera bilder i följd. Dessutom erbjuder OpticFilm 135 inläsning av panoramabilder. Med den nya mjukvaran Quickscan Plus kan bilder enkelt ladda upp till sociala nätverk och bilddelningstjänster som exempelvis Facebook, Picasa, Flickr och Twitter. Den optiska upplösning på OpticFilm 135 är 3600 dpi och drivrutiner finns för både PC och Mac.

Produktblad


Plustek är idag en av de största tillverkarna av skannrar. Sedan starten 1990 har företaget utvecklat egna produkter under eget varumärke och blivit en idag ledande tillverkare av produkter för kontor, fotografer, instutioner, företag och privatpersoner. I sortimentet finns film-, flatbädd-, dokument- och bokskannrar samt en skanner helt utvecklad för medicinska ändamål.

Serien OpticFilm är som namnet antyder produkter för att läsa in transparenta orginal, det vill säga film. OpticFilm 8100 och 8200i är dedikerade för 35 mm film, OpticFilm 120 för mellanformat (6×4,5, 6×6, 6×9 och 6×12) samt 35 mm. SmartPhoto F50 är en budgetlösning för 35 mm för den som endast behöver bilder för mindre utskrifter eller webben.