Prickskytte i slow motion! Det går inte att förneka – det är roligt att skjuta sönder saker. Och ännu roliga blir det när man filmar det med en kamera med bra slow motion. Så kombinationen prickskytte i slow motion är dubbelt kul.

Prickskytte i slow motion – utrustning

Materialet i filmen är inspelat med en Back-Bone H6PRO, en modifierad GoPro Hero 6 Black. Det kanadensiska företaget Back-Bone bygger om kameror för att anpassa dem för lite andra behov än de från början var tänkta för. Sortimentet består bland annat av kameror från GoPro och Sony. Istället för originaloptiken sitter en modul som gör att man kan sätta på nästan vilken optik som helst. I filmen har en AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II monterats på kameran via en adapter. Kameran styrs precis som vanligt, alltså som vilken GoPro som helst. Kameran är trots allt en GoPro. Det betyder att till exempel appar fungerar som vanligt. Inställningar kan göras trådlöst via WiFi. Se tekniska data för GoPro Hero 6 Black.

Shooting stuff in slow motion with a Back-Bone camera

Kameran har en bra funktion för att filma i slow motion. Med 240 fps – bilder per sekund – fångas händelseförloppet. Filmen kodas om för att anpassas till redigering, men 240 behålls i omkodningen. I exemplet skjuts en spegel, ett glas öl och en ananas sönder – allt filmat med Back-Bone H6PRO genom en AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II monterat på ett stativ.