Back-Bone Ripcord II

kr 11,200.00 Inkl. moms.

Tillgänglig som restorder

Modifierad GoPro för specialändamål.

Tillgänglig som restorder

Artikelnr: BBRIP2 Kategori: Taggar: ,

Beskrivning

Back-Bone Ripcord II är en modifierad GoPro – byggd för specialändamål. Kameran är i grunden en GoPro, men modifierad för att användas i applikationer utöver de vanliga. Kamerorna kan ha uppemot två veckors leveranstid eftersom de tillverkas i en begränsad upplaga, baserat på efterfrågan.

 

Back-Bone = modifierade kameror

Det kanadensiska företaget Back-Bone bygger om kameror för att anpassa dem till användningsområden som kamerorna normalt inte används till. En “vanlig” GoPro används som bekant oftast i “vanliga” situationer och miljöer. Man sätter kameran på en hjälm, ett cykelstyre eller går helt enkelt omkring med den för att enkelt filma vardagliga situationer. Men ibland behöver man samma bildkvalitet – i ovanliga situationer. Back-Bone har tagit fasta på det behovet och modifierar populära modeller och varumärken för just de önskemålen. Sortimentet består i huvudsak av kameror från GoPro och Sony.

 

Back-Bone Ripcord II – separerad optik och kamera

Kameran består av två delar – optik och sensor + kamerakropp. De bägge enheterna är förbundna med kommunikationskabel. Det här betyder att optik och sensor kan monteras en bit ifrån kamerakroppen men skötas precis som vanligt. Kommunikationskabel finns för längd upp till 72″, cirka 1,83 meter. Lösningen öppnar upp för helt nya applikationer och möjligheter. Notera att kameran endast har extern matning av ström samt ingen GPS- eller WiFi-funktion. IR-CUT-filtret kan, som övriga kameror från Back-Bone, enkelt tas bort för att använda sensorns IR-känslighet.

 

Välj optik

Precis som det övriga sortimentet från Back-Bone så är även Back-Bone Ripcord II modifierad för att man ska kunna välja vilken optik man vill använda. På fronten sitter en modul istället för kamerans standardlins. Med modulen är det enkelt att montera i stort sett vilken optik som helst, till exempel optik med C-, CS- eller M12-gänga. Med en adapter går det även att montera optik från stora och välkända företag som till exempel Nikon, Canon, Olympus, Pentax, Leica, Panasonic, Sony etc. Detta innebär i praktiken att det finns ett nästan oändligt antal objektiv som kan användas. Dessutom kan Back-Bones modifierade kameror monteras på mikroskop och teleskop eftersom de i regel är har C-gänga.

 

Olika kabellängd

Back-Bone Ripcord II består alltså av två delar – kamera + sensor som är separerad från kamerakroppen. De förbinds med en kommunikationskabel som finns med sex olika längder: 12″, 18″, 24″, 36″, 48″ och 72″. Observera att detta är tumangivelser och motsvaras av cirka 0.3, 0.45, 0.6, 0.9, 1.2, och 1.83 meter. Vid beställning kontaktas köparen för vidare kommunikation om bland annat kabellängd.

Mer information

Tillverkare

Back-Bone/GoPro

Du gillar kanske också…